Nieuws over de Balder VL.92

Even laatste Open Schip

Even laatste Open Schip

Zaterdag 30 juni is het even voor het laatste “Open Schip” op de haringlogger VL 92 Balder, één uur na het binnenvaren met de Nieuwe Haring kunt u aan boord.

De Balder is te bezoeken tot 17.00 uur. Locatie Westhavenkade voor Museum Vlaardingen. Wilt u het ‘Doe boek’ van de slag om Vlaardingen compleet maken met uw stickers, dan is dit uw kans. De donderdagmiddag blijft zoals het is en kunt u de Balder bezoeken.

Als u geïnteresseerd bent om de haringlogger te bezoeken in de komende  maanden juli en augustus buiten de donderdagmiddag om, dan kunt u zich aanmelden en reserveren bij de Balie van Museum Vlaardingen of via de website van de Balder, www.zeilloggerbalder.nl .

Op de zaterdagen van 25 juli en 28 augustus gaan wij varen met gasten op de Nieuwe Maas voor deze vaart zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Dit tegen gereduceerd 2018 tarief.
Zondag 8 juli en zondag 2 september gaan wij  varen met onze sponsoren.

Tevens bezoeken enkele groepen in deze periode op doordeweekse dagen de Balder.

Voor meer info:
Bert Otto tel. 06 18612669
bertotto@zeilloggerbalder.nl


 

Open schip Museum Weekend

Open schip Museum Weekend

Museum Weekend en Open Schip VL92 Balder.

Dit is het moment om (opnieuw) aan boord te gaan van de laatste  historische haringlogger. De restauratie van het ruim gaat de laatste fase in, de nieuwe zeilen worden aangeslagen. Kortom wij zijn er klaar voor om u te verwelkomen. Beleef, voel en ruik de oorsprong van de Nederlandse haring visserij aan boord van de Balder te water gelaten in 1912.

Ons culturele kapitaal, ons echte goud.
Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Ze zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Musea en ook de Balder vertellen verhalen die we niet mogen vergeten. Elke collectie toont ons een deel van een geweldig cultureel kapitaal – ons echte goud!

Ontdek ’t samen!
Ga het samen ontdekken. Ook  buiten de vaste muren van het museum, een pronkstuk als de VL92 Balder is dichterbij dan je denkt!

Welkom aan boord.

Open schip 12:00 tot 16:00 uur, op beide dagen. Locatie Westhavenkade, Vlaardingen, t.o.v. Museum Vlaardingen.


 

Steun de Balder VL92

Steun de Balder VL92

Word nu donateur van de Balder VL92!!!

Met uw hulp kunnen wij de meer dan 105 jaar oude haringlogger behouden.

Vanaf heden kunt u zich aanmelden als donateur van dit meer dan 105 jaar oude schip voor het minimale bedrag van € 25,00 per jaar. Natuurlijk krijgt u hier iets voor terug. Na ontvangst van uw donatie ontvangt u uit de serie van ’t Oft naar ’t Oofd het boekje “De levensloop van de haringlogger VL92 Balder”. Daarnaast ontvangt u driemaal per jaar het blad De Spil, een uitgave van de Vrienden van het Museum Vlaardingen, De Stichting Zeillogger Balder en het Museum Vlaardingen. Verder krijgt u een reductie op uw eerste vaart met deze historische zeillogger.

Neem de moeite om het aanmeldingsformulier in te vullen en u ontvangt van ons snel bericht terug.

 

Balder in 1000 stukjes

Balder in 1000 stukjes

Een legpuzzel van de Balder

Deze prachtige puzzel bestaat uit 1000 stukjes met daarop de Balder volledig onder zeil in de Oude Haven. Fotograaf Ton Delfos verzorgde de foto.
Leuk om te geven, leuk om te krijgen! Ideaal als origineel cadeau en dat voor maar €12.50 per stuk! Hoewel er een flinke partij puzzels beschikbaar is, is dit een eenmalige kans! Op is dan ook echt op!

De puzzel is te bestellen als volgt;
Maak Eur 12,50 over op NL84ABNA0551907223 t.n.v. Stichting Zeillogger Balder, o.v.v. Puzzel. U krijgt dan persoonlijk bericht omtrent de levering.

En het mooie is: met uw aankoop ondersteunt u rechtstreeks de uitzending van de Vlaardingers Wouter en Marlies Nagel als hulpverleners voor MAF (Mission Aviation Fellowship) in Zuid Soedan.
Meer informatie over hun vliegmissie leest u op hun website www.maf.nl/nagel of op Facebook https://www.facebook.com/vliegmissie/.

Eerder verscheen een legpuzzel van de molen Aeolus, die nog beperkt verkrijgbaar is. Het is de bedoeling om met enige regelmaat een nieuwe puzzel uit te brengen van een kenmerkende Vlaardingse plek.

Meer info over het werk van Wouter en Marlies voor MAF en de puzzel:

  • puzzelactie@vliegmissie.nl
  • Theo Everdingen (thuisfrontcommissie), 06 53842798
  • Sebastiaan Vogel, 0648018288

 

De Balder

advertisement

Ligplaats Balder

t.o. Museum Vlaardingen
Westhavenkade 56
Vlaardingen

Nieuws Archief

De enige varende, en straks zeilende, haringlogger uit 1912 met als thuishaven Vlaardingen.

VOLG ONS

FOTO GALLERIJ

Share This