Nieuws over de Balder VL.92

Balder nog één keer weg

Balder nog één keer weg

Al een aantal jaren is de VL.92 Balder een vaste gast op de Furieade in Maasssluis ook dit jaar zijn wij daar weer aanwezig. Tussen al het varend erfgoed, van sleper tot motorschip is de Balder een representatieve vertegenwoordiger van de Hollandse Haringvisserij en die van Vlaardingen in het bijzonder.

Na het grote succes op de wereldhavendagen in R’dam nu weer in Maassluis. Maak zelf kennis met de haven  vanaf het water, kom aan boord voor een kijkje op de Balder en vaar mee vanaf Museum Vlaardingen naar de Furieade in Maassluis.

De VL92.Balder is de enige nog in authentieke staat verkerende zeilende haringlogger uit 1912. Beleef het leven van de oude vissers en breng een bezoek aan het vooronder en het ruim. De Balder is als  varend erfgoed aanwezig tijdens de Furieade  met dit jaar als thema ‘Voor Elkaar’  in het  weekend van 6 en 7 okt. a.s. En daar mag de Balder zeker niet bij ontbreken.

Heel bijzonder is dat u weer aan boord kunt stappen en het leven van de visserman ervaren.

Op vrijdagmorgen 6 okt. vertrekken wij om 10:00  vanaf de Westhavenkade 53 (de Joon), inschepen vanaf 09:30 . Zondagmorgen varen wij terug naar Vlaardingen en vertrekken wij rond 10.00 uur  terug naar haar ligplaats in de Oude haven. inschepen vanaf 9:30 uur.

Vergoeding, € 25,– per persoon, kinderen vanaf 7 jaar en onder de 12 jaar alleen met begeleiding  € 10,–.

Let op: beperkt aantal plaatsen, vol=vol. Vaartijden onder voorbehoud.

Dit is de laatste keer in 2017 dat de Balder aanwezig is bij een evenement. U kunt altijd de Balder bezoeken door een bericht te sturen aan info@zeilloggerbalder.nl of het combineren met een bezoek aan Museum Vlaardingen. Tijdens de Furieade kunt u ook het pas verschenen boekje aankopen over de geschiedenis van de VL.92 Balder, voor € 2.50 bent u de eigenaar.

Aanmelden: info@zeilloggerbalder of 06 18612669


 

Boeren, burgers en Buitenlui  met de VL92 Balder

Boeren, burgers en Buitenlui  met de VL92 Balder

Maak zelf kennis met de haven  vanaf het water, kom aan boord voor een kijkje op de Balder en vaar mee vanaf Museum Vlaardingen naar de Koningin Wilhelmina haven of terug

Dit is een uniek, vaar  met de Balder mee tijdens de open monumenten dagen in Vlaardingen. De VL92.Balder is de enige nog in authentieke staat verkerende zeilende haringlogger uit 1912. Beleef het leven van de oude vissers en breng een bezoek aan het vooronder.

De Balder is als  historisch schip aanwezig tijdens de OMD, met dit jaar als thema “boeren, burgers en buitenlui” in het weekend van 8 en 9 sept a.s.

En daar mag de Balder zeker niet bij ontbreken

U kunt de OMD van nabij  beleven en aanschouwen vanaf het water, dit is een onvergetelijk vaartocht. Op vrijdagavond 8 sept. vertrekken wij om 19:00 vanaf de Westhavenkade 53 (de Joon), inschepen vanaf 18:30. Zaterdagmiddag  9 sept. vertrekken wij vanuit de KW haven terug naar haar ligplaats in de Oude haven. Vertrektijd terugvaart rond 13:00 uur, inschepen vanaf 12:30.

Na aankomst rond 14 uur bij het Museum is de Balder open voor bezichtiging.

Vergoeding, € 4,– per persoon, kinderen onder de 12 jaar alleen met begeleiding gratis.

Let op: beperkt aantal plaatsen, vol=vol. 

Aanmelden: info@zeilloggerbalder of 06 18612669 (Bert Otto)


 

Vaar mee met de VL92 Balder naar de Wereldhavendagen

Vaar mee met de VL92 Balder naar de Wereldhavendagen

Maak zelf kennis met de haven vanaf het water, kom aan boord voor een kijkje op de Balder en vaar mee naar het Maritiem Museum Rotterdam of terug naar Museum Vlaardingen.

Dit is een uniek aanbod, de Balder wegbrengen naar de WHD in Rotterdam of terug naar haar ligplaats in Vlaardingen. De VL92.Balder is de enige nog in authentieke staat verkerende zeilende haringlogger uit 1912. Beleef het leven van de oude vissers en breng een bezoek aan het vooronder.

De Balder is een van de vele historische schepen die aanwezig zijn gedurende de Wereldhavendagen komend weekend. U kunt de WHD beleven en aanschouwen vanaf het water, dit is een onvergetelijk vaartocht.

Op vrijdagochtend 1 sept. vertrekken wij om 08:00 vanaf de Westhavenkade53 (de Joon) inschepen vanaf half acht. Maandagochtend 4 sept. vertrekken wij vanuit de Leuvehaven terug naar Vlaardingen. Vertrektijd terugvaart nader te bepalen.

Vergoeding, € 25,– per persoon, onder de 16 jaar alleen met begeleiding  € 10,-.

Let op: beperkt aantal plaatsen, vol=vol. Om uw weg te vervolgen moet u bij aankomst/vertrek  in beide steden  voor eigen vervoer zorgen.

Aanmelden: info@zeilloggerbalder of 06 18612669 (Bert Otto)


 

De enige echte Nieuwe Haring in Vlâring!

De enige echte Nieuwe Haring in Vlâring!

Als de haring weer van goede kwaliteit is, komt op woensdagavond 14 juni 2017 rond de klok van 18.30 uur de VL92 Balder binnen met de nieuwe vangst.
Het binnenhalen van de Nieuwe Haring wordt georganiseerd door de Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen. Dit evenement is een voor Nederland unieke traditionele gebeurtenis, die teruggrijpt op de eeuwenlange positie van Vlaardingen als grootste haringhaven van Nederland. Het is eveneens traditie dat in Vlaardingen de beste Nieuwe Haring wordt aangevoerd! Het muziekkorps ‘de Haringkoppen’ zorgt voor een muzikaal onthaal bij de sluis en een speciaal samengesteld shantykoor zorgt voor de maritieme omlijsting op de kade. Na de feestelijke aankomst zal de Nieuwe Haring direct op de kade worden gekeurd door de kuipersbaas. Keuring en bijbehorende historische activiteiten worden door acteurs en vrijwilligers op een zo authentiek mogelijke manier nagespeeld. Hierdoor krijgt de toeschouwer een goed beeld van dit belangrijke onderdeel van onze eeuwenoude haringcultuur. Indien de keurmeester de kwaliteit van de haring hoog genoeg acht, wordt het eerste kantje aan de burgemeester van Vlaardingen mevrouw Annemiek Jetten, aangeboden. Vervolgens zal de ‘Koningharing’ met de ‘haringsjees’ symbolisch naar Zijne Majesteit worden gebracht. Hierna zal een deel van deze Nieuwe Haring worden overhandigd aan de gasten van de Pameijer te Vlaardingen. Vanzelfsprekend krijgen de belangstellenden op de kade ruimschoots de gelegenheid de haring te proeven, tegen een vriendelijke prijs. Omdat vis moet zwemmen, zal ook de tap goed gevuld zijn.

Programma:
18:15 uur De Haringkoppen treden op bij de Havensluis
18:30 uur Doorvaart Balder bij de Havensluis
19:00 uur Aankomst van de VL92 Balder bij de museumkade
19:15 uur Haringproeven door de burgemeester.
Daarna verkoop Nieuwe Haring

De foto’s zijn van de afgelopen editie 2016.


 

De Balder

advertisement

Ligplaats Balder

t.o. Museum Vlaardingen
Westhavenkade 56
Vlaardingen

Nieuws Archief

De enige varende, en straks zeilende, haringlogger uit 1912 met als thuishaven Vlaardingen.

VOLG ONS

FOTO GALLERIJ

Share This