Nieuws over de Balder VL.92

Steun de Balder VL92

Steun de Balder VL92

Word nu donateur van de Balder VL92!!!

Met uw hulp kunnen wij de meer dan 105 jaar oude haringlogger behouden.

Vanaf heden kunt u zich aanmelden als donateur van dit meer dan 105 jaar oude scheepje voor het minimale bedrag van € 25,00 per jaar. Natuurlijk krijgt u hier iets voor terug. Na ontvangst van uw donatie ontvangt u uit de serie van ’t Oft naar ’t Oofd het boekje “De levensloop van de haringlogger VL92 Balder”. Daarnaast ontvangt u driemaal per jaar het blad De Spil, een uitgave van de Vrienden van het Museum Vlaardingen, De Stichting Zeillogger Balder en het Museum Vlaardingen. Verder krijgt u een reductie op uw eerste vaart met deze historische zeillogger.

Neem de moeite om het aanmeldingsformulier in te vullen en u ontvangt van ons snel bericht terug.

 

Balder in 1000 stukjes

Balder in 1000 stukjes

Een legpuzzel van de Balder

Deze prachtige puzzel bestaat uit 1000 stukjes met daarop de Balder volledig onder zeil in de Oude Haven. Fotograaf Ton Delfos verzorgde de foto.
Leuk om te geven, leuk om te krijgen! Ideaal als origineel cadeau en dat voor maar €12.50 per stuk! Hoewel er een flinke partij puzzels beschikbaar is, is dit een eenmalige kans! Op is dan ook echt op!

De puzzel is te bestellen als volgt;
Maak Eur 12,50 over op NL84ABNA0551907223 t.n.v. Stichting Zeillogger Balder, o.v.v. Puzzel. U krijgt dan persoonlijk bericht omtrent de levering.

En het mooie is: met uw aankoop ondersteunt u rechtstreeks de uitzending van de Vlaardingers Wouter en Marlies Nagel als hulpverleners voor MAF (Mission Aviation Fellowship) in Zuid Soedan.
Meer informatie over hun vliegmissie leest u op hun website www.maf.nl/nagel of op Facebook https://www.facebook.com/vliegmissie/.

Eerder verscheen een legpuzzel van de molen Aeolus, die nog beperkt verkrijgbaar is. Het is de bedoeling om met enige regelmaat een nieuwe puzzel uit te brengen van een kenmerkende Vlaardingse plek.

Meer info over het werk van Wouter en Marlies voor MAF en de puzzel:

  • puzzelactie@vliegmissie.nl
  • Theo Everdingen (thuisfrontcommissie), 06 53842798
  • Sebastiaan Vogel, 0648018288

 

Balder nog één keer weg

Balder nog één keer weg

Al een aantal jaren is de VL.92 Balder een vaste gast op de Furieade in Maasssluis ook dit jaar zijn wij daar weer aanwezig. Tussen al het varend erfgoed, van sleper tot motorschip is de Balder een representatieve vertegenwoordiger van de Hollandse Haringvisserij en die van Vlaardingen in het bijzonder.

Na het grote succes op de wereldhavendagen in R’dam nu weer in Maassluis. Maak zelf kennis met de haven  vanaf het water, kom aan boord voor een kijkje op de Balder en vaar mee vanaf Museum Vlaardingen naar de Furieade in Maassluis.

De VL92.Balder is de enige nog in authentieke staat verkerende zeilende haringlogger uit 1912. Beleef het leven van de oude vissers en breng een bezoek aan het vooronder en het ruim. De Balder is als  varend erfgoed aanwezig tijdens de Furieade  met dit jaar als thema ‘Voor Elkaar’  in het  weekend van 6 en 7 okt. a.s. En daar mag de Balder zeker niet bij ontbreken.

Heel bijzonder is dat u weer aan boord kunt stappen en het leven van de visserman ervaren.

Op vrijdagmorgen 6 okt. vertrekken wij om 10:00  vanaf de Westhavenkade 53 (de Joon), inschepen vanaf 09:30 . Zondagmorgen varen wij terug naar Vlaardingen en vertrekken wij rond 10.00 uur  terug naar haar ligplaats in de Oude haven. inschepen vanaf 9:30 uur.

Vergoeding, € 25,– per persoon, kinderen vanaf 7 jaar en onder de 12 jaar alleen met begeleiding  € 10,–.

Let op: beperkt aantal plaatsen, vol=vol. Vaartijden onder voorbehoud.

Dit is de laatste keer in 2017 dat de Balder aanwezig is bij een evenement. U kunt altijd de Balder bezoeken door een bericht te sturen aan info@zeilloggerbalder.nl of het combineren met een bezoek aan Museum Vlaardingen. Tijdens de Furieade kunt u ook het pas verschenen boekje aankopen over de geschiedenis van de VL.92 Balder, voor € 2.50 bent u de eigenaar.

Aanmelden: info@zeilloggerbalder of 06 18612669


 

De Balder

advertisement

Ligplaats Balder

t.o. Museum Vlaardingen
Westhavenkade 56
Vlaardingen

Aankomende activiteiten

apr
14
za
15:45 Museum Weekend @ Vlaardingen
Museum Weekend @ Vlaardingen
apr 14 @ 15:45 – apr 15 @ 16:45
Museum Weekend @ Vlaardingen | Vlaardingen | Zuid-Holland | Nederland
Programma details volgen zodra deze bekend zijn.
mei
25
vr
15:43 Dordt in Stoom @ Dordrecht
Dordt in Stoom @ Dordrecht
mei 25 @ 15:43 – mei 27 @ 16:43
Dordt in Stoom @ Dordrecht | Dordrecht | Zuid-Holland | Nederland
Programma details volgen zodra deze bekend zijn.

Nieuws Archief

De enige varende, en straks zeilende, haringlogger uit 1912 met als thuishaven Vlaardingen.

VOLG ONS

FOTO GALLERIJ

Share This