Sponsors van de Balder VL.92

De Balder is een ANBI stichting. U kunt de Balder gunstig schenken. Lees hier meer.

Wij bedanken

de volgende bedrijven, fondsen, stichtingen en anderen die bijdragen aan het behoud van de Balder;

Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. heeft met een groot bedrag de renovatie gefinancieerd.

Van het De Groot Fonds is een zeer mooi bedrag ontvangen om de Balder te renoveren.

De Balder is bij deze werf ooit gebouwd. Wij hebben van deze firma een mooi bedrag ontvangen om de renovatie te ondersteunen.

Coöperatief bankieren: Samen de stad sterker maken – een aandeel in elkaar. Vanuit het coöperatiefonds hebben wij een flinke financiële ondersteuning ontvangen voor de renovatie.

Hoogendijk Electric speelt een actieve rol in elke fase van het leven van een schip. Met hun producten en diensten zijn zij betrokken bij het initiatief, het ontwerp, de realisatie en exploitatie ervan. Deze firma doneerde en installeerde de elektrische installatie voor de Balder.

Het fonds heeft de Balder ook financieel ondersteunt.

Het fonds van de ANWB heeft ook een financiële ondersteuning gegeven aan de Balder.

Econosto heeft voor een mooi bedrag afsluiters en toebehoren gesponsord.

Met als slogan ‘Voortvarend Verzekerd’ houdt onze verzekering ons varende.

Rotterdam The Hague Airport staat midden in de samenleving en steunt als zodanig de Balder als onderdeel van het Museum Vlaardingen.

Met de gift van twee zware fenders aan de wal blijft de verf van de Balder onbeschadigd.

De sponsor van de zes fenders voor de Balder.

Our network, your advantage’ – onder deze slogan organiseert Alcotrans het containervervoer tussen de grote zeehavens en het achterland. Ook zij steunen het behoud van de meer dan honderd jaar oude Balder.

Yara heeft spontaan een donatie gedaan om de Balder te behouden.

Als maatschappelijk betrokken zorgverzekeraar helpt DSW de meer dan honderd jaar oude Balder voor het nageslacht te behouden.

Als leverancier aan de werf Bocxe waren zij bereid om een extra hoge korting te verlenen op de geleverde verf welke de Balder ten goede is gekomen. Recentelijk doneerde deze firma de benodigde verf voor onderhoud

“Copperant Hydrolin, het juiste behandelingsproduct om uw zeilen waterdicht te krijgen” Gesponsord door Baril Coatings B.V.

Deze firma stelde gratis een aantal vocht absorbers ter beschikking welke steeds vernieuwd worden.

Door het gratis leveren en aansluiten van een compressor kunnen onze pensionado’s de zeilen weer met gemak hijsen

Specsavers staat voor betaalbare oog- en hoorzorg en draagt daarnaast graag haar steentje bij aan de lokale omgeving. In 2015 werd er door Specsavers Vlaardingen een mooi bedrag gedoneerd aan de Balder.

Van deze firma ontvingen wij de loopplank, een looprol voor de loopplank, staalwerk voor de ankers en andere noodzakelijke materialen.

Stichting Ondersteuningsfonds Nationaal Instituut voor de Scheepvaart en Scheepsbouw. Van deze instantie hebben wij een mooi bedrag ontvangen om de verwarming aan boord te installeren.

Ary van Westfonds

Dit door een Vlaardingse haringreder gesticht fonds, steunt de meer dan honderd jaar oude Balder.

Dankzij een leuke sponsoring van scheepjes wol gaan de mannen van de Balder VL92 straks allen gekleed in een originele Vlaardingse trui. Het breien van deze truien gebeurt door een aantal enthousiaste vrijwilligsters en een vrijwilliger.

Persoonlijk & eerlijk advies voor uw op maat gemaakte keuken. Waar wij u meer dan blij mee willen maken is gewoon een mooie keuken die speciaal is afgestemd op uw wensen. Persoonlijk en eerlijk advies, dat kan vandaag de dag nog en mag u van ons verwachten!

Met de coatings van deze firma, die gratis werd verkregen, konden de vrijwilligers van de Balder de pantry een fraai aanzien geven.

Met de tegeltjes van deze firma kon de pantry op de Balder een fris aanzien worden gegeven.

Deze firma zorgt er voor dat wij met een gerust hart richting Oostende voor Anker kunnen varen. Dank voor de lichtfakkels.

Dankzij deze firma kan de bemanning van de Balder straks bij evenementen van een warme maaltijd genieten, zij schonken namelijk een magnetron.

Dankzij deze firma blijft onze sloep droog aan de binnenzijde. Zij schonken ons namelijk het doek – Valmex Pacific – om een nieuwe cover voor de recentelijk gerenoveerde sloep te maken.

Deze firma maakte een mooi gebaar, zij doneerde voor de bemanning van de Balder 20 regenpakken zodat zij ook bij slecht weer droog blijven.

Deze firma doneerde voor zowel de bemanning als de gastvrouw en de gastheren de badges met de namen.

Deze firma in  watersport artikelen doneerde ons, uit hun ruime keuze, alle luikringen voor het fraai afwerken van de vloer c.q. luiken in het ruim / educatie / ontvangstruimte.

De volgende bedrijven/personen droegen bij aan het flat screen;
Meesterbakker Voskamp, Van Driel Makelaardij, G. van Toor, Boekhandel Plantage Pontier, Van Dijk Mannenmode en ’t Hart Optiek.

Naast eerder genoemde bedrijven mochten wij middels een fundraising diner support ontvangen: 

 • Restaurant De Elegast
 • Hosman Frères
 • Bree’s New World
 • DFDS
 • H. Slagboom
 • Houdijk Machinefabriek
 • A. Fontijne
 • Alewijnse Beheer
 • A. Moerkerken
 • Fa. R+H Van der Lee Duitsland
 • J. Madern
 • Warmelo & Van der Drift
 • Meerman Vlaardingen B.V.
 • Meer Optiek
 • DSW Schiedam
 • DuoCar
 • CTC
 • Waterweg Wonen
 • Samenwerking
 • NIBC Bank
 • J. van Geest

Achter de schermen
Eind 2013 is de Balder naar de firma Bocxe in Delft gevaren en heeft de renovatie een aanvang genomen. Na ongeveer een jaar was deze voltooid en december 2014 is zij weer te water gelaten, waarna nog verdere werkzaamheden werden verricht voordat zij naar Vlaardingen kon terugkeren. Door slechte weersomstandigheden kon dit pas in januari 2015 gebeuren. Hiermede zal deze zeillogger voor ons nageslacht behouden blijven.

Wij zijn er echter nog niet. De verdere afbouw zal door enthousiaste vrijwilligers in Vlaardingen worden voltooid. Hiervoor ontbreken ons nog de nodige gelden/materiaal. Wij nodigen u gaarne uit ons hierin verder te steunen. Wij nodigen belangstellenden van harte uit hiertoe een bijdrage te leveren.

Verder kunnen wij vermelden dat de SZB een ANBI-nummer heeft, waardoor giften fiscaal aantrekkelijker zijn. De Stichting Zeillogger Balder dankt u bij voorbaat voor uw steun.

Wil u de Balder ook sponsoren?
Vul snel onderstaand formulier in.

5 + 4 =

De enige varende, en straks zeilende, haringlogger uit 1912 met als thuishaven Vlaardingen.

VOLG ONS

FOTO GALLERIJ

Share This