Nieuws over de Balder VL.92

Haringlogger VL92 Balder naar Wereldhavendagen te Rotterdam

Haringlogger VL92 Balder naar Wereldhavendagen te Rotterdam

De laatste nog varende en  in originele staat verkerende haringlogger VL92 Balder, uit 1912, mag ook dit jaar niet ontbreken op de Wereldhavendagen op 6,7 en  8 september zijn wij aanwezig bij de Wereld Havendagen Rotterdam locatie Leuvehaven en bieden een podium aan het Shanty koren festival. In de Leuvehaven bij Museum Maritiem Rotterdam zal ze haar ligplaats innemen.

Maak zelf kennis met de haven vanaf het water, kom aan boord voor een kijkje op de VL92 Balder of vaar mee naar het Maritiem Museum of terug naar Museum Vlaardingen.  Dit is een uniek aanbod, de Balder wegbrengen naar de WHD in Rotterdam of terug naar haar ligplaats in Vlaardingen. Beleef het leven van de oude vissers en breng een bezoek aan het ruim en vooronder. En aanschouw wat het resultaat is van de vele vrijwilligers. De Balder is een van de vele historische schepen die aanwezig zijn gedurende de Wereldhavendagen.

U kunt de WHD beleven en aanschouwen vanaf het water, dit is een onvergetelijk vaartocht. Op donderdag ochtend 5 september vertrekken wij om 12:00 uur  vanaf de Westhavenkade 53, Vlaardingen (t.o.v. Museum Vlaardingen). 

Kosten, € 12,50,– per persoon, vanaf 8 jaar en t/m 16 jaar alleen met begeleiding  € 7,50. 

Let op: beperkt aantal plaatsen, vol=vol. Om uw weg te vervolgen moet u bij aankomst/vertrek in beide steden voor eigen vervoer zorgen. 

Aanmelden via e-mail info@zeilloggerbalder.

Voor meer info: Bert Otto tel. 06 18612669


 

Balder op reis

Balder op reis

De Balder is van 21 t/m 27 mei op reis naar Oostende. De VL92 Balder is door de organisatie van Oostende voor anker uitgenodigd om aan het festijn mee te doen.

Op 21 mei, 0600u een live verslag tijden het vertrek van de Balder uit de Buitenhaven van Vlaardingen. Uitzwaaiers zijn van harte welkom!

Tijdens de heen- en terugreis is de Balder te volgen via deze pagina.


 

Verfwerkzaamheden

De Balder ondergaat de komende weken een onderhoudsbeurt aan de romp. De romp wordt geheel in de verf gezet. Hierdoor is het wellicht niet mogelijk om de Balder te bezoeken op een donderdag. U kunt het beste even contact opnemen via de email: info@zeilloggerbalder.nl


 

De Balder

advertisement

Ligplaats Balder

t.o. Museum Vlaardingen
Westhavenkade 56
Vlaardingen

Nieuws Archief

De enige varende, en straks zeilende, haringlogger uit 1912 met als thuishaven Vlaardingen.

VOLG ONS

FOTO GALLERIJ

Share This