Nieuws over de  VL92 Balder
Vanaf september 2020 willen wij starten met de uitgave van een nieuwsbrief.
Deze zal NIET verschijnen in de maanden dat het magazine de Spil uitkomt.
Heeft u belangstelling voor informatie over de SZB dan kunt u dit via het contactformulier aangeven.
Met de opmerking aanmelden nieuwsbrief.
Stichting Zeillogger Balder 10 jaar in de vaart

Stichting Zeillogger Balder 10 jaar in de vaart

10 jaar Stichting Zeillogger Balder

10 jaar Stichting Zeillogger Balder

18 mei 2010 is de datum waarop het toenmalige bestuur van de SZB bij Notaris van Gastel de akte ondertekende voor de oprichting van Stichting Zeillogger Balder.
Om de grootschalige restauratie op verantwoorde wijze en duurzaam te kunnen uitvoeren en ook het toekomstige beheer zeker te stellen.
Nadat met elkaar ruim een jaar de (on)mogelijkheden werden onderzocht, bekeken en berekend, van het op de wal zetten van de VL92 Balder tot het in de vaart houden.

Was het dan zo ver. Alle toenmalige aanwezigen zijn nog steeds betrokken bij de VL92 Balder en niet te vergeten het geweldige team aan vrijwilligers die zich al die jaren hebben ingezet tot waar wij nu staan.

Een prachtig onderdeel van ons Nederlands varend erfgoed waar wij als Vlaardingen trots op mogen zijn. Helaas is het in deze periode niet te doen om hier op natuurlijke wijze aandacht aan te besteden, al onze evenementen waar wij Acte de présence zouden geven gaan begrijpelijkerwijs niet door. Een van de hoogtepunten tijdens het jubileum jaar voor de VL92 Balder was de aanwezigheid in augustus bij de Sail Amsterdam 2020.

Wel willen wij allen en de achterban die de afgelopen jaren op welke wijze dan ook een bedrage hebben geleverd ONTZETTEND bedanken en wij rekenen de komende jaren weer op ons team.

Hans Bakker,
Stichting zeillogger Balder


 

VL92 tijdelijk gesloten

VL92 tijdelijk gesloten

De VL92 Balder is gesloten in verband met landelijke corona-maatregelen.

Hou deze pagina in de gaten voor de laatste updates.

Op 12 maart 2020 liet premier Mark Rutte weten dat evenementen per direct tot en met 1 september verboden zijn. Dit verbod geldt ook voor locaties waar meer dan honderd mensen komen, zoals musea en theaters. De VL92 Balder  blijft vooralsnog gesloten.

Wil je de Stichting Zeillogger Balder Steunen?

Door de noodgedwongen sluiting verliest de SZB  inkomsten. We genereren zo’n 89% van onze inkomsten zelf en zijn voor een groot deel afhankelijk van de bijdrage tijdens evenementen van de organisaties en de bezoekers.

Veel mensen hebben laten weten dat ze ons met een donatie te willen steunen. Wij zijn hen erg dankbaar! Wil je ons ook steunen? Met een kleine donatie help je ons verder.


 

Haringlogger VL92 Balder naar Wereldhavendagen te Rotterdam

Haringlogger VL92 Balder naar Wereldhavendagen te Rotterdam

De laatste nog varende en  in originele staat verkerende haringlogger VL92 Balder, uit 1912, mag ook dit jaar niet ontbreken op de Wereldhavendagen op 6,7 en  8 september zijn wij aanwezig bij de Wereld Havendagen Rotterdam locatie Leuvehaven en bieden een podium aan het Shanty koren festival. In de Leuvehaven bij Museum Maritiem Rotterdam zal ze haar ligplaats innemen.

Maak zelf kennis met de haven vanaf het water, kom aan boord voor een kijkje op de VL92 Balder of vaar mee naar het Maritiem Museum of terug naar Museum Vlaardingen.  Dit is een uniek aanbod, de Balder wegbrengen naar de WHD in Rotterdam of terug naar haar ligplaats in Vlaardingen. Beleef het leven van de oude vissers en breng een bezoek aan het ruim en vooronder. En aanschouw wat het resultaat is van de vele vrijwilligers. De Balder is een van de vele historische schepen die aanwezig zijn gedurende de Wereldhavendagen.

U kunt de WHD beleven en aanschouwen vanaf het water, dit is een onvergetelijk vaartocht. Op donderdag ochtend 5 september vertrekken wij om 12:00 uur  vanaf de Westhavenkade 53, Vlaardingen (t.o.v. Museum Vlaardingen). 

Kosten, € 12,50,– per persoon, vanaf 8 jaar en t/m 16 jaar alleen met begeleiding  € 7,50. 

Let op: beperkt aantal plaatsen, vol=vol. Om uw weg te vervolgen moet u bij aankomst/vertrek in beide steden voor eigen vervoer zorgen. 

Aanmelden via e-mail info@zeilloggerbalder.

Voor meer info: Bert Otto tel. 06 18612669


 

De Balder

advertisement

Ligplaats Balder

t.o. Museum Vlaardingen
Westhavenkade 56
Vlaardingen

Nieuws Archief

De enige varende, en straks zeilende, haringlogger uit 1912 met als thuishaven Vlaardingen.

VOLG ONS

FOTO GALLERIJ

Share This