Nieuws over de  VL.92 Balder

Vanaf september 2020 willen wij starten met de uitgave van een nieuwsbrief.
Deze zal NIET verschijnen in de maanden dat het magazine de Spil uitkomt.
Heeft u belangstelling voor informatie over de SZB dan kunt u dit via het contactformulier aangeven.
Met de opmerking aanmelden nieuwsbrief.
Mobiele collecte

Mobiele collecte

Lees onze speciale editie van ons magazine Vooronder op deze link.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert voor alle lokale cultuur-en natuurinitiatieven ook dit jaar weer een landelijke actie: de mobiele collecte. Deze is eenvoudig, snel en veilig. De actie loopt van 28 mei tot en met 5 juni.

Wij vragen u om ambassadeur te worden van de SZB ten behoeve van onze mobiele collectie.

Voor nu hoeft u nog niets te doen, de coördinator van de SZB ontvangt een eerste mail/whatsapp met de QR codevanuit het Prins Bernardfonds, deze zal hij dan doorzetten naar de andere deelnemers met het verzoek deze onder de familie/vrienden/kennissen/relaties te verspreiden.

Vergeet niet de naam van donateur en je eigen naam te vermelden, zodat het duidelijk is dat het geen spam of phising is.

Wij stellen het op prijs als u hieraan wilt meewerken, gebruik in uw bericht dan onderstaande tekst: 

Beste naam gever: Gebruik de QR-code als u een klein of groot bedrag wilt overmaken ten behoeve van het in de vaart houden van de VL.92 Balder. Groet naam vrager.


 

Verkiezing club van het jaar

Verkiezing club van het jaar

Beste vrienden, relaties e.v.a.

De Stichting Zeillogger Balder is genomineerd voor de Verkiezing Club van het Jaar. Wij maken daarmee kans op de titel in de gemeente Vlaardingen, de provincie Zuid-Holland en misschien wel de landelijke titel. En daarvoor hebben wij jullie nodig, en het is allemaal heel eenvoudig.

Hoe het werkt;
Jullie kunnen tot 24 mei op Stichting Zeillogger Balder stemmen via

https://www.clubvanhetjaar.nl/-cultuurclub-vlaardingen-1

Tevens vragen wij eenieder om dit op de diverse bekende Sociale Media te plaatsen zodat wij zoveel mogelijk personen bereiken.

Samen maken wij dit tot een succes en alvast bedankt voor het stemmen. Op de website plaatsen wij binnenkort meer informatie en tevens komt er een actie nieuwsbrief uit.

Geef u op voor onze nieuwsbrief ‘Vooronder’ dat iedere maand verschijnt, pers@zeilloggerbalder.nl

Voor meer informatie: Bert Otto, tel 06 186 12 669. oto is vrij van rechten. Bij publicatie is bronvermelding: Bart Westerduin verplicht.


 

Uitslag fotowedstrijd

Uitslag fotowedstrijd

Fotografeer Zeillogger VL.92 BALDER BIJ AVOND

Een fotowedstrijd jureren is niet eenvoudig en het was uiteindelijk een nek-aan-nek race tussen een aantal foto’s met een totaal verschillend inzicht en dat is wel zo mooi.

De VL.92 Balder is namelijk niet in één soort foto te vangen, maar kan door iedereen op zijn/haar eigen manier geïnterpreteerd en geregistreerd worden. En dat blijkt dus ook wel uit de ingezonden foto’s. Als fotograaf word je geprikkeld om doelgericht aan de slag te gaan en als jury word je verrast hoe creatief en geïnspireerd de deelnemers zijn.
De jury heeft een rapport geschreven. Hierin staat dat zij het een eervolle, maar ook pittige taak vonden om te kiezen uit de ingezonden 35 foto’s.

Als fotograaf ben je gewend om individueel te werken, en creatief met het vormgeven en interpreteren van beelden en deze om te zetten naar eigen impressies. Van kleurrijk tot zwart wit, van grafisch tot vol emotie, de jury zag van alles voorbijkomen.

Soms speelt de techniek ook een rol in de beoordeling als het gaat om beelden, waarvan men een technisch goede uitvoering verwacht. Bij het kiezen van de winnaar voor de wedstrijd hebben we op een aantal zaken gelet. Zo speelden beeldkwaliteit en compositie een rol, maar zochten we ook de randen op van het fotograferen en selecteerden we op unieke uitgangspunten.

De ingezonden foto’s zijn beoordeeld door de jury bestaande uit: Hans Bakker Voorzitter van de jury en publiciteit en reclame fotograaf en Bert Otto (Bestuurslid Stichting Zeillogger Balder)

De drie geselecteerde foto’s zijn van, in willekeurige volgorde: Edwin Sonneveld, Peter Oeij en Coen Meeder. Deze foto’s zijn uiteindelijk unaniem gekozen door de jury.

De drie geselecteerden hebben bewezen dat er in Vlaardingen uitstekende fotografen zijn.

DE WINNAAR van de Fotowedstrijd ‘Fotografeer de zeillogger VL.92 Balder bij avond’ is geworden de foto van Peter Oeij.

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Bakker., 06 11 35 07 49, pers@zeilloggerbalder.nl

 Foto is vrij van rechten, bij publicatie vermelden: ‘Foto Peter Oeij’.


 

Virtuele tewaterlating

Virtuele tewaterlating

Virtuele tewaterlating VL.92 Balder
De Samenwerkende Maritieme Fondsen (SMF) stelden deze zomer gezamenlijk € 350.000 extra beschikbaar ter ondersteuning van creatieve oplossingen voor problemen veroorzaakt door de corona crisis. De afgelopen jaren hebben zij met veel enthousiasme de maritieme sector in al haar geledingen financieel ondersteund. De Stichting Zeillogger Balder, die dit jaar geen openstellingen, rondvaarten etc. kon realiseren zag haar inspanningen van de afgelopen jaren tot stilstand () komen. Na het onderzoeken van diverse opties is zij uitgekomen op het multimediaproject ‘Beleef de Balder’ die zij samen met MCW creative agency heeft uitgevoerd.

Doelstelling:
Om toch de VL. 92 Balder te kunnen bezoeken en het unieke verhaal te kunnen vertellen, is nu een virtueel bezoek aan het schip mogelijk gemaakt onder de noemer: Beleef de Balder. De uitvoering is voor de geïnteresseerden in het schip en zijn geschiedenis, te zien op de PC. Met de tablet op schoot brengen wij je nu naar de Noordzee met al haar gevaren en beleef  je het leven aan boord.  Middels een prachtige game timeline ontdek je of je geschikt bent om een reis mee te gaan.
Jaarlijks bezoeken honderden schoolkinderen uit Vlaardingen en de regio de VL.92 Balder. Deze presentatie is een prima uitgangspunt voor hun bezoek aan boord. Door de verschillende interactieve multimediale elementen krijgen de bezoekers een uniek beeld van het schip en al haar facetten en krijgen zij op een creatieve en afwisselende wijze kennis over het leven aan boord.

Breed inzetbaar en herbruikbaar.
Dit betekent dat de presentatie/virtuele rondleiding als onderdeel van de website opgenomen is en als aandachttrekker kan dienen om in 2021 gasten te verleiden om aan boord te gaan.  Ook in het educatie deel van het visserij ruim is er na de (her) opening gelegenheid om op een groot scherm het varen en leven te beleven.

Stap aan boord en Beleef de Balder.

‘Illustratie  MCW Creative Agency’

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Otto.
06 18612669, pr@zeilloggerbalder.nl


 

De Balder

advertisement

Ligplaats Balder

t.o. Museum Vlaardingen
Westhavenkade 56
Vlaardingen

Nieuws Archief

De enige varende, en straks zeilende, haringlogger uit 1912 met als thuishaven Vlaardingen.

VOLG ONS

Share This